Produkty z hospodářských zvířat
Vítejte na stránce farmareni.wbs.cz v sekci Produkty z hospodářských zvířat
Úpravu tohoto bloku zahájíte dvojklikem...
jehněčí maso
Jehněčí maso |
|
Oblíbenost jehněčího a skopového masa |
|
Osobitá chuť masa |
|
Mletí a vaření masa |
|
Dušení masa |
|
Pečení masa |
Kozí kuchařka
Salát s kozím sýrem a rucolou
Ingredience
- citronová šťáva
- hroznové vno 200g
- kadeřavý salát
- kozí sýr 180g
- med 2 lžíce
- rukola 1 balení
Postup přípravy
- Nakrájejte na menší kousky sýr, rucolu, salát a hroznové víno a smíchejte do salátové mísy.
- V mikrovlné troubě rozehřejte med. K tekutému medu přidejte šťávu z citronu a podle chuti nařeďte vodou. Zálivkou přelijte směs v salátové míse a dobře promíchejte.
Zdroj: recepty.brtnik.info
Zapečený kozí sýr
Sýr nakrájíme na plátky, rajčata nakrájíme na silná kolečka a vše navrstvíme do vymazané zapékací formy. Polijeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme piniovými semínky. V předehřáté troubě sýr zapečeme na 200 stupňů asi na 10 minut. Krátce před koncem posypeme bazalkovými lístky. Podáváme horké s čerstvým pečivem. Jedna porce přibližně 390kcal.
Ingredience
- 2 kozí sýry ve vinných listech
- 2 velká masitá rajčata
- 75 ml olivového oleje
- sůl
- pepř
- 30g piniových semínek
- lístky čerstvé bazalky
Zdroj: bezvarecepty.com
Banánový koktejl
Ve vychlazeném mléce rozmixujte banán a přidejte vanilkový cukr. Je to výborné letní osvěžení. Jak jednoduché.
Další možnost je přidat místo cukru lžičku medu a špetku skořice.
Grilovaný kozí sýr s cuketami
Ingredience:
- 250g cukety
- 240g kozího sýra
- snítek tymiánu
- špetka pepře
- 100ml olivového oleje
Návod k přípravě:
Cuketu omyjeme,osušíme a nakrájíme na dlouhé tenké plátky.Kozí sýr nakrájíme na stejné velké kousky,asi po 20g.Dílky kozího sýru zabalíme do plátků z cukety a vzniklé balíčky převážeme provázkem nebo upevníme párátky tak,aby se při grilování neuvolnila. Tymián opláchneme a lístečky jemně otrháme. Olivový olej smícháme s pepřem a lístečky tymiánu. Vzniklou směsí potřeme jednotlivé sýrové balíčky a vložíme je pod gril a krátce opečeme.Zhruba 5minut grilujeme. Během grilování sýrové balíčky velmi opatrně obrátíme. Dáváme pozor,aby se sýr nerozpustil a nevytekl. Můžeme podávat s brusinkovým kompotem.Jednotlivé porce můžete ozdobit tymiánem.
Zdroj: prozeny.cz
Kozí sýr se špenátem zapečený v listovém těstě
Ingredience:
Na asi 25ks.
- 125ml olivového oleje
- 6 jarních cibulek, bílá a světlezelená část na jemno posekané
- 60g zmraženého špenátu rozmraženého, jeho tekutina uschovaná, nebo 1350g čerstvého očištěného
- 1 kytička petržele na hrubo posakaná asi 260ml
- 1 kytička kopru na hrubo posekaného asi 250ml
- 340g čerstvého kozího sýra rozdrobeného při pokojové teplotě
- 2 velká vejce trochu našlehaná
- sůl a pepř
- balení phyllo těsta, nebo lístkového těsta
- 450g rozpuštěného másla a udržovat ho teplé, pouze pro phyllo těsto
- 1 vejce našlehané se lžící smetany, pouze pro lístkové těsto
Nakládaný sýr s paprikou 2
Určitě jste už někdy ochutnali nakládaný hermelín, ale co takhle kozí sýr provoněný paprikou a kořením? Provede vás Jana Vašáková. Papriky rozpůlíme, odstraníme středy se zrníčky a nakrájíme je na nudličky. Do misky prolisujeme česnek. Přidáme olej, sůl, pepř a promícháme. Sýry překrojíme na dvě kolečka a potřeme česnekovým olejem. Na polovinu koleček rozdělíme pokrájené papriky, cibuli, šalvěj, tymián a přiklopíme druhou polovinou sýrových koleček. Naplněné sýry srovnáme do uzavíratelné nádoby a zalijeme olejem tak aby byly pod hladinou a v nádobě nebyl vzduch. Necháme marinovat.
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 2 červené papriky
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- špetka soli
- špetka pepře
- 4 kulaté kozí sýry (kozí hermelíny)
- 2 malé cibule na kolečka
- 2 větvičky tymiánu
- 4 lístky šalvěje
- větší množství oleje na nálev (řepkový nebo olivový)
Zdroj: tescoma.nova.cz
Nakládaný sýr s paprikou
Chleba opečte nasucho zprudka na pánvi. Na plátky chleba položte kozí sýr, potřete medem a zabalte sýr do lístků šalvěje. Udělejte úhledná balíček z proscuitta a vložte pod gril, až proscuitto dostane zlatou barvu. Upravte na talíři a obložte lístkem salátu.
Ingredience na 2 porce
- 2 krajíce toastového chleba
- 2 kusy kozího sýra
- 4 plátky proscuitta
- lístky šalvěje
- list salátu na ozdobu
- 1 lžíce medu
Zdroj: bezvarecepty.com
Žampiony zapečené s kozím sýrem
Potřebujete: 400 g větších žampionů, šťávu z půlky citronu, 1 cibuli, 2 lžíce másla, 1 menší červenou kapii, sůl a hrubě mletý nebo drcený čerstvý pepř, 1 menší svazek pažitky, 250 g tvarohového sýra, např. cottage nebo kozí sýr.
Žampiony oloupeme, nebo omyjeme a kloboučky dáme na chvíli do vroucí osolené vody s trochou citronové šťávy. Na másle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme usekané nožičky a nakrájenou kapii. Osmahneme a dusíme. Odstavíme z ohně, necháme zchladnout a vmícháme sýr a polovinu nasekané pažitky. Osolíme, opepříme a směsí naplníme kloboučky. Zapékací misku vymažeme a v předehřáté troubě zapékáme asi 25 minut.
Upečené houby posypeme druhou polovinou pažitky, kroužky cibulky a pepřem. Přeji dobrou chuť!